ZWALUWLAAN

parallax background
NIEUWBOUWPROJECT


ZWALUWLAAN SCHIEDAM


INITIATIEFNEMER

Het pand aan de Zwaluwlaan 111 (ook wel bekend als de voormalige Rabobank) is sinds begin 2022 leeg komen te staan en niet meer in bezit van de Rabobank. Maeshuys B.V. heeft het pand overgenomen om er nieuw leven in te blazen. MaesHuys houdt zich bezig met het ontwikkelen van vastgoed in Rotterdam en omstreken. Hun focus ligt voornamelijk op verhuur. Ze staan voor het realiseren van panden met kwaliteit en goede leefbaarheid. StudiovanSpelden is benaderd om voor dit project een haalbaar, functioneel en sprekend ontwerp te maken.

PROJECT INFORMATIE

De Rabobank maakt plaats voor 9 appartementen verdeeld over een Souterrain en 3 bouwlagen. Drie Maisonnette woningen op de begane grond/kelder en 6 appartementen verdeeld over de 1e -en 2e verdieping. Op de bestaande bebouwing zal een terug-liggende optopping worden gerealiseerd. De bestaande constructie zal zoveel mogelijk worden gehandhaafd, maar de schil wordt in zijn geheel vernieuwd. De uitstraling van het ontwerp is afgestemd op het gevelbeeld van het aangrenzende pand (Zwaluwlaan 115), waardoor er een uniforme uitstraling ontstaat.


LEEFBAARHEID

LIFT

In het ontwerp is een lift toegepast die toegang biedt tot elke verdieping.

GELUIDSWERING

Er worden maatregelen genomen om het geluid van wegverkeer op de Zwaluwlaan te beperken.

HOOGWAARDIG GLAS

De kozijnen worden voorzien van HR++ glas.

ISOLATIE

De gevels en daken worden compleet gerenoveerd en voorzien van hoogwaardige isolatie.

GELIJKVLOERS

6 van de 9 appartementen zijn gelijkvloers om de woningen zo toegankelijk mogelijk te maken.

LICHT

In het ontwerp is rekening gehouden met voldoende lichtval in de ruimtes om een aangenaam leefklimaat te creëren.

BUITENRUIMTES

Alle appartementen zijn voorzien van minimaal één buitenruimte.

BERGRUIMTES

Elk appartement heeft een eigen berging gelegen in de kelder.

pg1
pg2
pg3
pg4

BEZONNING

Om de effecten van de schaduwwerking in kaart te brengen door de nieuwe optopping is er een zonnestudie uitgevoerd. De zonnenstudie geeft weer wat het verschil is qua schaduwwerking tussen de huidige- en nieuwe situatie. Onderstaand zijn de meest maatgevende datums en tijdstippen weergeven.

NAJAAR
ZOMER
WINTER

MOBILITEIT

PARKEREN

In het omliggende openbaar gebied is voldoende beschikbare parkeergelegenheid aanwezig is (parkeerdruk bedraagt circa 50-70%). Ook heeft de investeerder een parkeerplaats aangekocht. Daarmee wordt in voldoende parkeergelegenheid voorzien.

FIETS

Het appartementencomplex biedt de voorzieningen om fietsen binnen te stallen. Elke appartement heeft een eigen berging waar fietsen gestald kunnen worden. De bergingen zijn bereikbaar met de lift die groot genoeg is voor het vervoer van de fietsen.


AANZICHTEN

MATERIALISATIE

DUURZAAMHEID